Снимка БГНЕС/Надежда Пеева. Следвайте Гласове в Безсрочно удължаване на програмата за

...
Снимка БГНЕС/Надежда Пеева. Следвайте Гласове в Безсрочно удължаване на програмата за
Коментари Харесай

ДБ предлагат безсрочно настаняване за украинските бежанци

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева. Следвайте " Гласове " в
Безсрочно удължение на програмата за заслон и подкрепяне на бежанците от Украйна със статут на краткотрайна протекция, оферират от " Демократична България " в свое проекторешение, импортирано в Народно събрание. 

Вносителите настояват краткотрайната закрила да продължи до отпадане на нуждата от такава помощ. Правителствената стратегия за настаняване на бежанци от Украйна изтече на 31 октомври и бе удължена доникъде на ноември. Предвижда се бежанците още веднъж да бъдат настанени в държавни бази, но към този момент има и десетки недоволни и протести на Слънчев бряг. 
От Демократична България молят за намирането на трайно решение. Внесеното от тях проекторешение задължава Министерския съвет да регистрира осъществяването на досегашната стратегия, да приготви планове с нужните средства за продължаването ѝ и да предприеме ограничения за интеграцията на разселените украинци, в това число посредством тактика за обезпечаване на достъп до обществени, здравни и просветителни услуги.
" С настъпващия зимен интервал е неприемливо да се слага под подозрение ангажираността на България към грижата за украинските жители, бягащи от война, още повече че става въпрос за представители на най-уязвимите групи - дами, майки с деца, възрастни хора ", пише в претекстовете на вносителите.

Демократична България акцентират, че краят на войната в Украйна и последствията от нея не могат да бъдат планувани, което постанова и продължаването на програмата за подкрепяне на украинските бежанци, без да ѝ се слага период.
В края на зимата държавното управление би трябвало да даде оценка и разбор на програмата и потребността от адаптиране, излиза наяве още от импортирания в деловодството на Народното събрание текст. 
 
Източник:
 
04 Ное 20225004 Ное 202288304 Ное 202215304 Ное 202214204 Ное 202217904 Ное 2022334КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022110119 Окт 202263821 Окт 2022121024 Sep 20222387
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР